Adresa a kontakty

Fasády a zateplení

Zateplení fasády je jednou z možností jak ušetřit náklady na vytápění. Ušetří vám peníze, eliminuje hluk z okolí a vyřešíte problém s vlhkými zdmi. Vnější zateplení ochrání dům před nepříznivými vnějšími vlivy jako je mráz nebo slunce a zároveň dá vašemu domu nový design.

Kdo má zateplený dům, střechu a okna, ušetří na zvyšujících se nákladech za spotřebu tepelných energií až 60 %. Naše nejmodernější stavební technologie vám zateplí dům, a tím zlepší klima domu v zimě i v létě, kdy už nepocítíte průvan či jiné teplotní výkyvy v domě.

Hlavní výhody

  • výrazná energetická úspora
  • zlepšení zvukově-izolačních vlastností
  • prodloužení životnosti obvodového pláště budovy
  • nový výrazný design fasády

Existuje několik způsobů, jak zateplit fasádu budovy:

  1. Vnější zateplení: Tento přístup spočívá v aplikaci tepelné izolace na vnější povrch fasády budovy. Nejčastěji se používá polystyrenová deska, minerální vlna nebo polyuretanová pěna, která je přilepena nebo mechanicky připevněna ke stávajícímu povrchu. Poté je na izolaci aplikována omítka nebo jiný povrchový materiál, který chrání izolaci a dodává estetický vzhled.

  2. Vnitřní zateplení: Při vnitřním zateplení je tepelná izolace aplikována na vnitřní stěny budovy. Tento postup se používá v případech, kdy je vnější fasáda chráněna z historických nebo architektonických důvodů. Mezi běžně používané materiály pro vnitřní zateplení patří minerální vlna, polystyrenové desky nebo polyuretanová pěna. Po aplikaci izolace je povrch zakryt sádrokartonem nebo jiným materiálem.

  3. Zateplení dutin: Pokud je budova postavena se stavebními dutinami (prostory mezi vnější a vnitřní stěnou), lze provést zateplení vnitřních dutin. Tepelná izolace se vkládá do dutin, což snižuje tepelné ztráty a zvyšuje energetickou účinnost budovy.

Zateplení fasády má několik výhod, včetně snížení energetických nákladů, zlepšení tepelného komfortu, ochrany konstrukce před vlhkostí a kondenzací a zlepšení akustického pohltivosti budovy. Je důležité provést zateplení správně a v souladu s místními stavebními předpisy a doporučeními odborníků.

Stavitelství Golian

Uvažujete-li o stavbě nebo rekonstrukci, můžete nás kontaktovat na níže uvedeném telefonním čísle nebo prostřednictvím našeho poptávkového formuláře.

Při výběru Vám rádi osobně poradíme a vše zajistíme a to včetně cenové nabídky.

Mám zájem o nabídku

Zadejte nezávaznou poptávku, na jejímž základě vám vypracujeme individuální nabídku podle vašich požadavků a přání.