Adresa a kontakty

Rekonstrukce koupelny

Rekonstrukce koupelen – plánování a příprava

Koupelna – místo, kde smýváme nečistoty nejen z těla, ale také z duše. Místo, kam se můžeme zamknout a užít si chvíle relaxace. Jistě, jde to i v otlučené vaně a mezi popraskanými dlaždičkami, ale není to ono. Aby nám koupelna dělala radost, je třeba do ní pustit moderní materiály a design.

Důkladná příprava se vyplatí

S předstihem si důkladně promyslete, co si od výsledku rekonstrukce slibujete. Zejména pokud jste omezeni prostorem. Velkým dilematem bývá, zda instalovat vanu, nebo sprchový kout. Toužíte-li po sušičce, ptejte se sami sebe: „Mám na ni místo? Když ne, co obětuji, abych je získal?“ Promyslete dostatek úložných prostor, typ a umístění koupelnového nábytku, odkládací plochy, osvětlení, zrcadla, topení a třeba i rostliny nebo kousek umění. Osvědčenou praxí je vybírat co nejvíce prvků od jedné značky a z jedné série. Kolekce jsou sestaveny tak, aby jednotlivé komponenty ladily stylově i barevně.

Máte jasno? Tak jedem!

Při kompletní rekonstrukci koupelny by měl být postup prací následující: bourací práce, čisticí práce a přípravné práce pro stavbu; výměna oken; plyn; vytápění; elektroinstalace; vodoinstalace; zednické a obkladačské práce; malířské práce; elektromontážní práce (vypínače, zásuvky, svítidla); podlahy; zárubně, dveře; nábytek. Správné pořadí jednotlivých kroků je zásadní.