Adresa a kontakty

Rekonstrukce koupelny

Rekonstrukce koupelen – cenové rozpětí

Může to být 50 tisíc, ale taky 300 tisíc. Cena za rekonstrukci koupelny má široké rozpětí. Do hry totiž vstupuje celá řada faktorů, od rozměrů koupelny po vybavení. V článku vám povíme, kolik stojí vany a sprchové kouty, kolik řemeslnické práce a co dalšího do rozpočtu zahrnout.

První důležitou proměnnou je rozsah + náročnost prací. Zatímco částečná přestavba, u které vyměníme vanu, umyvadlo a obklady, vás vyjde třeba na 30 000–60 000 Kč, úplná rekonstrukce s bouráním příček a novými rozvody bude stát klidně 120 000 Kč a víc.

Dalším důležitým faktorem jsou rozměry místnosti. Cena za rekonstrukci bytového jádra o velikosti 3 m² bude levnější než předělání velké koupelny v rodinném domě.

Záleží ale i na doplňcích, vybavení a použitých technologiích.

Pojďme se podívat blíž na ceny vybavení, konkrétně na dvě hlavní položky: vanu a sprchový kout. Cenově nejdostupnější jsou akrylátové vany a ty ze smaltované oceli. Můžete je pořídit už za 2 000 Kč, ale počítejte s tím, že k nim nebude žádné příslušenství. Pokud byste naopak chtěli vanu například s hydromasážní funkcí, připravte si kolem 30 000–40 000 Kč

Nejlevnější sprchový kout seženete zhruba za 3 000 Kč. Prostornější a designově propracovanější varianty vás pak přijdou na něco kolem 15 000 Kč a sprchy s masážními tryskami se opět můžou vyšplhat až nad 40 000 Kč.